Регионалният министър - на проверка на жълтите павета в центъра

...
Регионалният министър - на проверка на жълтите павета в центъра
Коментари Харесай

Проверка на жълтите павета: Как ще се случи пренареждането?


Регионалният министър - на инспекция на жълтите павета в центъра на столицата. Преди дни той предложения столичния кмет да се включи в инспекцията.

Снимка: Ладислав Цветков


През лятото се получиха разбърквания, а със заповед на кмета на столицата беше назначена работна група, която включва специалисти от Столична община, външни специалисти и строители, надзорници и професори от Университета по архитектура, строителство и геодезия от Минно-геоложкия университет и работната група работи от към 2 месеца.

Стана ясно, че има интернационално допитване, което демонстрира, че сходни павета се употребяват в някои страни единствено в пешеходната зона.

„ Би трябвало фугите сред паветата да бъдат сред 3 и 5 милиметра, а те са някъде повече от 15 милиметра. Ние сме създали лабораторен опит. От него излиза наяве, че с изключение на потребление на дребната широчина на фугата, е хубаво да заздравим и пясъчната основа изпод с доста стандартен тип водоразредима смола. Това ще го създадем и на процедура стига атмосферните условия да го разрешават. В страните, където са употребявани тези павета като Австрия и Унгария – като пътни настилки за градски условия те са безусловно отстранени “, сподели проф. доктор инж. Димитър Назърски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР