Регионалният министър Иван Шишков заяви, че до два-три месеца ще

...
Регионалният министър Иван Шишков заяви, че до два-три месеца ще
Коментари Харесай

До 3 месеца става ясно трасето на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Регионалният министър Иван Шишков съобщи, че до два-три месеца ще стане ясно кой от трите разновидността на трасето на автомагистрала „ Струма “ през Креснеското дефиле ще бъде определено, съобщи БНР.

Шишков връчи разрешението за доизграждане на пътен възел „ Кресна “ и връзките към него.

Протест на природозащитници съпроводи формалната гала. Те упорстват автомагистралата в този сектор да не влиза в предпазената територия.

Строителните дейнсти бяха благословени от духовник с църковен обред, а зад компактен полицейски кордон двайсетината протестиращи упорстваха:

„ Толкова ли е мъчно господин министър, кажете на хората – да, ще има автомагистрала, същинска, отвън дефилето, с четири платна, и хората нито ще стачкуват, нито нищо. “

Кметът на Кресна Николай Георгиев се опита да внесе утешение измежду протестиращите, че автомагистралата няма да се строи в дефилето:

„ Това, което протестиращите сега акцентират, аз персонално нямам пояснение за какво стачкуват. Избор на трасе дефинитивно няма, само че този пътен възел е значим, тъй като той в действителност е част от последния лот на автомагистрала „ Струма “, което прави процесът необратим. Трасето ще бъде определено във връзка и главно с екологичното законодателство. Тоест допустимо най-щадящото природата трасе ще бъде определено и това е главният аршин за избор на трасе. Най-вероятно до няколко месеца ще стане ясно. “

Заедно с доизграждането на пътния възел ще стартира и строителството на обходен път, който ще изнесе трафика на камиони от град Кресна, удостовери районният министър:

„ Каквото и да е решението, придвижването няма да минава през Кресна. Не мога да допускам, че хората не желаят да имат обходен път в кресна. “

Свърза

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР