Регионалният министър арх. Виолета Комитова не знае как да постъпи

...
Регионалният министър арх. Виолета Комитова не знае как да постъпи
Коментари Харесай

Комитова ще пита прокуратурата дали да плати на Автомагистрали Черно море


Регионалният министър арх. Виолета Комитова не знае по какъв начин да постъпи с проблема " Автомагистрали Черно море " и за това ще пита прокуратурата дали има право да заплати заработеното от шуменската компания. Компанията претендира за неизплатени 37 млн. лева от страната за ремонта на сектор от автомагистрала " Тракия ".

Заради бавещите се заплащания от страната през днешния ден служащи на компанията блокираха за малко четири основни кръстовища в страната. Протести имаше на жълтите павета пред Министерския съвет, на пътен възел " Белокопитово " на автомагистрала " Хемус ", при 165 километър на автомагистрала " Тракия " при бензиностанцията на OMV и на пътя Русе - Варна при кръстовището на изхода от дунавския град.

До формиране на тапи и километрични тапи не се стигна, тъй като Министерство на вътрешните работи беше квалифицирано с обезпечаването на обходни направления.

Внесеният от финансовия министър Асен Василев план за актуализация на бюджета са планувани до 100 млн. лева за пътни поправки, до момента в който арх. Комитова беше поискала 1.5 милиарда лв.. Парламентът обаче към този момент няма желание да гласоподава актуализация на бюджета макар молбата на служебния министър председател Стефан Янев.

Протестиращите : Държавата дава неприятен образец
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР