Регионалният клон на Ал Каида призова мюсюлманите по света да

...
Регионалният клон на Ал Каида призова мюсюлманите по света да
Коментари Харесай

Ал Кайда призова мюсюлманите: Избягвайте Мондиала в Катар!

Регионалният клон на Ал Каида прикани мюсюлманите по света да заобикалят Мондиала в Катар, въпреки че се въздържа от закани с офанзиви или прибягване до принуждение по време на събитието, се споделя в изказване, предадено от мониторингова организация, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ал Каида на Арабския полуостров, която е основан в Йемен клон на екстремистката формация, разкритикува Катар за " събиране на аморални хора, хомосексуалисти, разпространители на корупция и атеизъм на Арабския полуостров " и сподели, че проявата служи за отклонение на вниманието от " окупацията на мюсюлмански страни и потискането им ".

" Предупреждаваме нашите мюсюлмански братя да не наблюдават това събитие и да не участват на него ", се показва в изказване, предадено от през вчерашния ден от " Ес Ай Ти И Интелиджънс груп ", единствено ден преди откриването на Мондиала в преобладаващо мюсюлманска страна за първи път в историята.

Организаторите на Мондиала дадоха отговор на рецензиите против положението на човешките права в Катар, в това число на правата на хората от ЛГБТ общността, както и обществените ограничавания, като споделиха, че всеки, без значение от половата му ориентировка, е добре пристигнал на събитието.

Катар, който е дребна страна с близо 3 милиона население, формирано най-вече от задгранични служащи, сподели, че е обучил повече от 50 000 души, които да подсигуряват сигурността на Мондиала дружно с задгранични сили за сигурност, които ще бдят за реда под катарско командване.

По-рано през днешния ден уредниците на Мондиала приканиха хората да употребяват персонални коли или таксита, а не новият и съвременен градски превоз, което също приказва за боязън от атентати тук-там, на които са събрани доста хора.

Откриването на шампионата стартира всеки миг по наше време, а на стадион " Ал Байт " в Ал Хор се чака да участват над 60 хиляди фенове, измежду които и доста ВИП посетители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР