Регионалният исторически музей във Варна изпраща учудващо добър туристически сезон.

...
Регионалният исторически музей във Варна изпраща учудващо добър туристически сезон.
Коментари Харесай

Игор Лазаренко, директор на РИМ – Варна: Туристическият сезон тази година беше учудващо добър

Регионалният исторически музей във Варна изпраща учудващо добър туристически сезон. Това разяснява пред " Фокус “ шефът на музея в морската столица Игор Лазаренко. Той добави, че предни години главния туристически поток е бил от Русия и Украйна, а тази година поради войната тези туристи са липсвали. Въпреки това обаче приходите и броят гости се приближават до равнищата от 2019-а година, която е била извънредно мощна.

" До момента приходите ни са към 480 000 лева, което значи, че евентуално ще приключим годината с авансово декларираните към 500 000 лева доходи “, коментира  Лазаренко.

Добър сезон регистрират и от другите туристически обекти във Варна.

Наскоро беше показан и план " Преобразяване на Регионален исторически музей - Варна в приобщаващ и обществено новаторски музей “, финансиран от Национален фонд Култура по " Програма за възобновяване и развиване на държавни, регионални общински културни институции “.

Основната цел на плана е РИМ-Варна да се трансформира в приобщаващ и обществено новаторски музей чрез обезпечаване на досегаемост до експозиционните му пространства и използване на софтуерни решения за атрактивно и съвременно показване и взаимоотношение с публиките на музея.

За задачата в пет музея във Варна ще бъдат осъществени новаторски решения, които да разрешават на хора с увреждания да могат да посещават елементарно експозициите. За задачата ще бъдат построени рампи и уреди, които да облекчават достъпа до съответните културни институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР