Регионалният Андрей Цеков и земеделският Кирил Вътев още не били

...
Регионалният Андрей Цеков и земеделският Кирил Вътев още не били
Коментари Харесай

Трима от сегашните министри не искат в кабинета на Главчев

Регионалният Андрей Цеков и земеделският Кирил Вътев още не били търсени
Трима министри от настоящето държавно управление - Тагарев, Славов и Илиев - няма да вземат участие в служебния кабинет, стана ясно от техни изказвания пред публицисти след изключителното държавно съвещание в понеделник, 1-ви април.

След като на 30 март президентът Румен Радев разпореди на претендента за длъжностен министър председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно държавно управление, министрите би трябвало да са ясни до седем дни. 

Военният министър в оставка Тодор Тагарев заяви, че не би взел участие в състава на бъдещо служебно държавно управление, в случай че получи покана за това. В отговор на въпрос кои значими политики би трябвало да бъдат доразвивани, Тагарев съобщи: „ Продължаването на помощта за Украйна против финансови обезщетения и потреблението им за ускоряването на процеса по превъоръжаване на Българската войска “. 

Министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов  пък разясни, че е с политически мандат, заради което се връща в Народното събрание. Той изрази вяра новият министър да внесе направения законопроект за правосъдната власт и той да бъде признат. 

" Нямам желание да бъда длъжностен министър ", безапелационен беше и спортният министър в оставка Димитър Илиев. 

Двама от сегашните министри не са получавали предложения за служебния кабинет. Регионалният Андрей Цеков открои два детайла в този проблем: " Първо – самият Димитър Главчев съобщи, че кабинетът би трябвало да е политически безпристрастен. Аз съм член на Изпълнителния съвет на „ Продължаваме промяната “. По формулировка това изключва присъединяване ми в този кабинет, съгласно поръчката на господин Главчев. На второ място – решение за присъединяване на министри от страна на „ Продължаваме промяната “ в кабинети не на нашата политическа партия допуска решение на органите “. Той също ще се върне в Народното събрание след назначението на служебния кабинет. 

В отговор на въпрос дали би останал в служебното държавно управление на Главчев земеделският министър в оставка Кирил Вътев отговори: “Много неща сме почнали, и за тях времето не стигна ”. Той посочи, че не е потърсен към този момент, само че в случай че му бъде препоръчано да остане на поста си, “ще реши ”.

" Нека да настане покана и ще го обсъдим, да забележим по какъв начин ще се развият събитията, и ще преценим ”, сподели още Кирил Вътев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР