Регионалните здравни инспекции () ще могат да връчват предписания за

...
Регионалните здравни инспекции () ще могат да връчват предписания за
Коментари Харесай

На първо четене: РЗИ връчва предписание за карантина с SMS или e-mail

Регионалните здравни инспекции () ще могат да връчват наставления за карантина устно, посредством телефонно позвъняване или с електронно известие (е-mail или SMS), взеха решение депутатите с утвърдените на първо четене промени в Закона за здравето, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Предложението за това е на ръководещите от ГЕРБ, а задачата му е да понижи административната тежест върху здравните инспекции, които изнемогват в изискванията на непрекъснато усложняваща се епидемиологична конюнктура в страната.
 Психиатърът акад. Дроздстой Стоянов: Коронавирусът внедри отровен дневен ред и оголи човешките инстинкти до празнина Психиатърът акад. Дроздстой Стоянов: Коронавирусът внедри отровен дневен ред и оголи човешките инстинкти до празнина
Д-р Дроздстой Стоянов е професор по психиатрия и здравна логика на психиката, лекар на медицинските науки, Ръководител Катедра психиатрия...
Представяйки претекстовете ръководителят на Здравната комисия доктор Даниела Дариткова изрази вяра, че с смяната ще се помогне на здравните инспектори при осъществяване на техните отговорности и отговорности в региона на надзора и контрола на противоепидемичните ограничения в подтекста на COVID-19, които в сегашния миг са свръх натоварени.
„ Със законопроекта се оферират и промени в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, като се основава правна опция, при оповестено изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура, със заповед министърът на опазването на здравето да забрани износа на лекарствени артикули, в случай че бъде открит дефицит на територията на Република България “, изясни още доктор Даниела Дариткова.
Според нея има потребност от прецизиране на текста за това за кои заразни заболявания се постанова болнично лекуване и наложителна изолираност, както и за кои се постанова единствено една от двете ограничения. Дариткова счита, че не оправдано и аргументирано лечебни заведения за болнична помощ да бъдат употребявани единствено за изолираност на пациенти, без съществуването на действителни медицински показания за хоспитализация, единствено заради обстоятелството, че са заболели от или заразоносители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР