Регионалната здравноосигурителна каса в Плевен изплати 39,4 млн.лв. на медиците

...
Регионалната здравноосигурителна каса в Плевен изплати 39,4 млн.лв. на медиците
Коментари Харесай

В Плевен са изплатени близо 40 млн.лв на медици за работа в условия на COVID-19

Регионалната здравноосигурителна каса в Плевен изплати 39,4 млн.лв. на медиците от региона за работа при неподходящи условия на COVID-19 през 2021 година,  съобщи за Българска телеграфна агенция Десислава Панталеева - зам. шеф на ведомството.

Тя разясни, че са отпуснати всички средства , които им се поставят в осъществяване на взаимен протокол на НЗОК и Българския лекарски съюз във връзка на епидемиологичната конюнктура в страната.

Изпълнителите на първична помощ са получили през предходната година 3,4 млн.лв., в това число по 1000 лева на месец на всеки общопрактикуващ доктор и на всеки нает доктор в лечебното заведение, за експертите по здравни грижи - по 360 лева месечно за лекуване и наблюдаване на пациенти с COVID-19. Медиците от профилираната извънболнична помощ са получили 2,9 млн.лв. като са отпуснати по 30 000 лева на всеки медицински център, осигуряващ обслужване на пациенти със подозрение за COVID-19, добави Панталеева.

За неподходящите условия на работа в денталната помощ са подкрепени с 1,8 млн.лв., а в медико-диагностичната активност - 799 000 лева Най-много са отпуснатите средства за медици в лечебните заведения - 30,4 млн.лв. Изплатени са на всички експерти, избрани със заповед на министъра на опазването на здравето, по 10 лева за сложена доза ваксина против COVID-19. Заплатената от РЗОК сума в годишен размер е 1 милион лв., като от тях на общопрактикуващите лекари са отпуснати 567 970 лева, на реализатори на профилирана помощ - 21 470 лева и в лечебните заведения - 466 280 лева

През новата 2022 година РЗОК-Плевен ще продължи да извършва в период поетите финансови задължения за всички сътрудници, акцентира заместник-директорът на ведомството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР