Регионалната здравна инспекция във Видин е издала предписания на всички

...
Регионалната здравна инспекция във Видин е издала предписания на всички
Коментари Харесай

За 5 дни: Здравните власти във Видин раздадоха 250 ваксини срещу морбили

Регионалната здравна ревизия във Видин е издала наставления на всички общопрактикуващи лекари в региона да ревизират имунизационния статус на своите пациенти от 13 месечна възраст до 18 години и са раздадени 250 дози ваксини против морбили единствено за пет дни. Това сподели доктор Пепа Цветанова, шеф на дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ в районната здравна ревизия във Видин.
„ Откритите неимунизирани или с повърхностен имунизационен статус лица, както и тези с неразбираем имунизационен статус би трябвало да бъдат обхванати неотложно с ваксина против морбили, която е комбинирана ваксина против паротит и рубеола. Не се позволяват необсновани отлагания на имунизациите. От лечебните заведения се изисква ранно разкриване на клиничните признаци на болестта за ранна изолираност и хоспитализация на заболелите. Стриктно би трябвало да се съблюдават и вътрешноболничните условия с цел да не се допусне вътрешноболнична зараза “, разяснява доктор Цветанова. Тя посочи, че във Видин няма регистрирани случаи на морбили.
„ Последните случаи са от 2010 година на територията на региона. Тогава за 5 месеца на територията на Видинска област от морбили се разболяват 370 души от 17 дневна до 50 годишна възраст. Най-висока заболеваемост от морбили тогава бе измежду децата. Бяха обхванати 9 общини в региона с 25 обитаеми места. 80% от заболелите, 284 заболели бяха на територията на Община Видин и от тях 281 в квартал „ Нов път “, което демонстрира къде може да се получи пробив и към лекарските практики в този квартал са ориентирани напъните “, сподели доктор Пепа Цветанова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР