Регионалната здравна инспекция-Варна съобщи, че общо 13 души от 18-членния

...
Регионалната здравна инспекция-Варна съобщи, че общо 13 души от 18-членния
Коментари Харесай

Ето и последните новини за заразения с COVID екипаж на кораб във Варна

Регионалната здравна инспекция-Варна заяви, че общо 13 души от 18-членния екипаж на моторен транспортен съд "TZAREVNA " са с позитивни проби за COVID-19.

В уведомление до медиите от РЗИ разясняват, че късно вечерта на 30.12.2021 година е обявено по телефона в РЗИ-Варна за открит смъртен случай на член от екипажа на моторен транспортен съд "TZAREVNA " байрак "Малта ", с неизяснена причина. Екипажът се състои от 18 души, от които 17 българи и 1 украинец. Корабът идва от Мариупол/Украйна за промяна на екипажа във Варна.

Днес са направени бързи антигенни проби за COVID-19 и все още са открити 13 позитивни лица. Положителните лица и контактните им от екипажа ще бъдат изолирани по домовете си с наставление на РЗИ-Варна. Разпоредена е последна стерилизация на кораба, след овакантяване на екипажа. Епидемиологичното изследване продължава, показват от РЗИ-Варна.

Междувременно районната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане за гибелта на един от моряците. Той е бил готвач на кораба, който сега е на рейд пред пристанище Варна.

„ Трагедия! Това мога да кажа – огромна покруса! Всички дейности, които се изискват от използваните интернационалните конвенции и разпоредбите на врата, са осъществени навреме “. Това съобщи извънредно пред Блиц Даниел Стефанов, шефът на “НАВИБОРН “ ЕООД – операторът, който менажира моторния транспортен съд „ Царевна “.

Стефанов изясни, че незабавно откакто научили за нещастието, от компанията се свързали с околните на умрелия. „ Изразихме съболезнования. Това в действителност е голяма покруса, да не приказваме, че се случва по тези светли празници… “.

Даниел Стефанов не пожела да разяснява аргументите за гибелта на моряка, както и формалната информация от прокуратурата, че целият екипаж на борда на „ Царевна “ е бил инфектиран с коронавирусна зараза.

„ Не съм осведомен с тази информация. В момента тестват екипажа, а за аргументите за гибелта на моряка би трябвало да се произнесат правосъдните медици след осъществяване на аутопсия. Нищо повече не мога да кажа по случая. Текат следствени дейности. “, сподели още Стефанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР