Регионалната здравна инспекция-Варна съобщи, че общо 13 души от 18-членния

...
Регионалната здравна инспекция-Варна съобщи, че общо 13 души от 18-членния
Коментари Харесай

РЗИ-Варна: 13 от 18-членния екипаж на кораб TZAREVNA са с положителни проби за Ковид

Регионалната здравна инспекция-Варна заяви, че общо 13 души от 18-членния екипаж на моторен транспортен съд " TZAREVNA " са с позитивни проби за COVID-19.

В уведомление до медиите от РЗИ разясняват, че късно вечерта на 30.12.2021 година е обявено по телефона в РЗИ-Варна за открит смъртен случай на член от екипажа на моторен транспортен съд " TZAREVNA " байрак " Малта ", с неизяснена причина. Екипажът се състои от 18 души, от които 17 българи и 1 украинец. Корабът идва от Мариупол/Украйна за промяна на екипажа във Варна.

Днес са направени бързи антигенни проби за COVID-19 и все още са открити 13 позитивни лица. Положителните лица и контактните им от екипажа ще бъдат изолирани по домовете си с наставление на РЗИ-Варна. Разпоредена е последна стерилизация на кораба, след овакантяване на екипажа. Епидемиологичното изследване продължава, показват от РЗИ-Варна.

Междувременно районната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане за гибелта на един от моряците. Той е бил готвач на кораба, който сега е на рейд пред пристанище Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР