Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца удари

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца удари
Коментари Харесай

Екоинспекцията удари със солени глоби фирми във Враца

Регионалната ревизия по околната среда и водите във Враца удари със солени санкции две компании, научи организация BulNews. Едната е отнесла глоба от 7 000 лв., а другата е ударена с 2 000 лв.. Те са наложени през предишния месец по време на инспекции на разнообразни обекти на територията на региона.
Едното наказателно разпореждане е за компания, извършваща действия по отнасяне на излезли от приложимост моторни транспортни средства. Фирмата е работела без позволение, изискващо се според член 35 от Закона за ръководство на отпадъците, за което е санкционирана със 7 000 лв.. Другото наказателно разпореждане е за неизпълнено в инструкции период на обещано наставление за привеждане активността на обекта в сходство с екологичното законодателство. Фирмата е била санкционирана с 2 000 лв..
През септември специалистите на районната ревизия по околната среда и водите във Враца са направили общо 71 инспекции, като са тествани 60 обекта. От тях 51 броя са планувана с годишния проект за контролна активност и 20 броя са изключителни.
През интервала са дадени 13 наставления и са осъществени 5 инспекции по постъпили тъжби и сигнали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР