Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен,

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен,
Коментари Харесай

Екоексперти са проверили сигнал за оцветяване на река Провадийска

Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен, Басейновата дирекция "Черноморски регион " /БДЧР/, Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда и представители на "ВиК - Шумен " ревизираха сигнал за оцветяване на река Провадийска от градската канализация на Каспичан, която се употребява без построена и въведена в употреба пречиствателна станция за отпадъчни води, оповестиха от пресцентъра на екоинспекцията.

Сигналът за оцветяването е подаден от гражданин на града. Незабавната инспекция на специалистите сочи съществуване на утайки с оранжева цветност по руслото на дерето след изхода на канализацията на града в една от точките на заустване.

Екоексперти откриха оцветяване на водите на река Поройна в светлокафяв цвят

За определяне на качествата на отпадъчните води и дали има замърсяване към реката са взети водни проби от изхода на канализационния колектор. Извършена е и инспекция на обект за преправка и произвеждане на консервирани плодове и зеленчуци и обект за произвеждане на картон и каширано велпапе. Установено е, че при двата обекта се образуват индустриални отпадъчни води, които се заустват в канализацията с цветност, друга от битови отпадъчни води. В тази връзка са взети водни проби на заустваните към канализацията отпадъчни води от ВиК оператора.

По поръчка на БДЧР са взети три водни проби - 300 метра преди мястото на замърсяване, от мястото на замърсяване и 150 метра по течението на р. Провадийска, след мястото на замърсяване. Резултатите от разбора на водните проби ще бъдат оповестени в допълнение, допълват от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР