Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково
Коментари Харесай

От РИОСВ Хасково поискаха временно спиране на Марица 3

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково изиска краткотрайно прекъсване за 48 часа на мощностите на димитровградската Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) " Марица 3 ", оповестиха от пресцентъра на екоинспекцията.

Причината е изпускане на неорганизирани излъчвания от постройката на котелното помещение през последните няколко дни.

Основание за желаната мярка е член 73 от Закона за енергетиката и открити нарушавания на екологичното законодателство по Закона за запазване на околната среда. Изпратено е писмо до Електроенергийния систематичен оператор за неотложно предписание за спиране на производството на електрическа сила на оператора, се прецизира в известието.

На 10.09.2022 година от Автоматичната измервателна станция (АИС) „ Раковски " – Димитровград е регистрирано три пъти превишение на серен диоксид (SO2) във въздуха над алармената стойност от 500 µg/m3 и веднъж превишение на средночасовата норма (СНЧ) от 350 µg/m3.

През последните дни Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково е правила всекидневно инспекции на предприятието, като с изключение на записаните неорганизирани излъчвания от постройката на котелното помещение, тя е отбелязала и че не е осъществен личен мониторинг на индикатори, написани в Комплексното позволение - въглероден оксид, хлороводород и др.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР