Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив
Коментари Харесай

Биоцентралата в село Труд времемно е спряна след 2 години протести

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив спря краткотрайно активността на биоцентралата в пловдивското село Труд, заяви Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Това става след две годишни митинги на жителите на селото против обгазяването му. Преди четири дни министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов посети селото и даде обещание да лобира пред сътрудника си Емил Димитров биоцентралата да бъде спряна, тъй като има риск за здравето на хората.

" Всички жители на територията на страната ни би трябвало да се усещат удобно, да дишат чист въздух, а управляващите би трябвало да подсигуряват това тяхно право ", сподели министър Ангелов предходната седмица. Той посочи, че е срещнал и премиера с този проблем.

От години жителите на село Труд се оплакват от остра задушлива миризма, която съгласно тях е разследване от централата за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници посредством потреблението на биомаса - растителни и скотски боклуци.

Отговорните институции - Министерство на околната среда и водите и Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив обаче твърдяха, че не са открити никакви нередности, а замерванията на въздуха не демонстрират отклонения в нормите. Така излизаше, че няма никаква задушлива миризма, а хората надали не си фантазират и лъжат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР