Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас се

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас се
Коментари Харесай

Описаха подробно безобразието на кемпера на плажа

 Регионалната ревизия по околната среда и водите – Бургас се самосезира и ревизира дружно със чиновници на Районно ръководство (РУ) Созопол към ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас сигнали за нахлуване на пожарна-кемпер на морски плаж " Алепу “ - Шофьорския плаж. Част от плажа попада в рамките на естествена забележителност " Пясъчни дюни в околност Алепу “ – предпазена територия по Закона за предпазените територии.

Проверката откри, че има следи от нахлуване на транспортно средство – модифициран в кемпер пожарен автомобил, на територията на морския плаж и отвън границите на естествената забележителност. Автомобилът е навлязъл от отбивка на пътя в посока дейната плажна линия, след което се е отправил още веднъж към асфалтовия път за излизане от нея.

Заснети са координатни точки на следите и са съпоставени с цифровата информация в РИОСВ-Бургас, в това число модели за разпространяване на дюнни естествени местообитания по Черноморското крайбрежие. Установи се, че следите минават през картирани дюни в Защитена зона " Ропотамо “ за запазване на естествените местообитания и дивата флора и фауна.

От прекосяването на автомобила през пясъчните дюни не са открити повредени растителни типове, обект на запазване на предпазената зона. Местоположението на автомобила и следите не засягат естествена забележителност " Пясъчни дюни в околност Алепу “.

За установеното нахлуване на територията на морския плаж е формиран акт за определяне на административно нарушаване от районно управление (на МВР) Созопол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР