Регионалната инспекция по околната среда и води - Бургас се

...
Регионалната инспекция по околната среда и води - Бургас се
Коментари Харесай

Отново разорани дюни на нашето море

 Регионалната ревизия по околната среда и води - Бургас се е самосезирала по сигнали за нахлуване на АТВ и извърши инспекция на място на морски плаж " Алепу “ - Шофьорски плаж. Част от плажа попада в рамките на естествена забележителност " Пясъчни дюни в околност Алепу “.

Проверката откри следи от нахлуване на транспортно средство през дюнни естествени формирания отвън границите на естествената забележителност. След това следите минават в предпазената територия по плажната линия. Няма открити следи от транспортни средства върху дюните в рамките на естествената забележителност.

Инспекцията потърси подпомагане от Районно ръководство Созопол за определяне на  причинителя, с цел да се подхващат административно-наказателни ограничения по Закона за предпазените територии.

За навременни дейности и определяне на нарушителите в рамките на предпазени територии, Регионална инспекция за опазване на околната среда приканва жителите да подават сигнали на " зеления телефон “ на инспекцията и на тел. 112. Сигналите ще бъдат излъчени на Министерство на вътрешните работи за дейности по закона, с цел да бъдат открити и глобени нарушителите при прекосяване или прекъсване на МПС през територията на морския плаж и предпазените обекти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР