Регионалната екоинспекция в Бургас тази седмица ще запечата къмпинг Айлякъ,

...
Регионалната екоинспекция в Бургас тази седмица ще запечата къмпинг Айлякъ,
Коментари Харесай

РИОСВ запечатва къмпинг Айлякъ в залива Вромос

Регионалната екоинспекция в Бургас тази седмица ще запечата къмпинг " Айлякъ ", написа БНР.

Собственикът му към този момент е получил акт за възбрана на достъпа до къмпинга и насилствена административна мярка за преустановяване на активността.

Къмпинг " Айлякъ ", както и заливът Вромос, се намират в непосредствена непосредственост до Военноморската база край Атия. Цялата зона се води секретна, макар че от години в региона се реализира туристическа активност.

Близо 40 дка е теренът, на който е ситуиран къмпинг " Айлякъ ". Собственик на земята и парцела е компания " Хи ти ком ".

Преди месец притежателите на каравани са получили известие , че би трябвало да изоставен къмпинга. Теренът към момента е ограден с телена ограда, само че табелата къмпинг " Айлякъ " е отстранена.

Конкретният мотив за запечатването на къмпинг " Айлякъ " са 8 разнообразни административни актове, издадени от Регионалната екоинспекция в Бургас, изяснява шефът на иниституцията Павел Маринов.

" В момента всички решения на Регионална инспекция за опазване на околната среда са обжалвани. Намират се в Административния съд . Някои от тях желаят и обжалването на насилствената административна мярка. Тези, които не са обжалвани, ще бъдат осъществени през идната седмица, т.е. ще бъдат запечатани в наличието на притежателите и ще стартира изнасянето на нещата, които се намират на територията на къмпинга и на другите парцели ", разясни той.

При осъществяваните постоянни инспекции са издавани неведнъж наказателни постановления за прекратяване на нарушавания. Те са обжалвани, като някои са доказани от съда, други са отхвърлени.

По проблема би трябвало да се произнесе Административен съд-Бургас.

Къмпингът ще остане запечатан, до момента в който вървят правосъдните каузи.

Къмпинг " Айлякъ " беше открит през 2021 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР