Регионалната библиотека Стилиян Чилингиров в Шумен организира седма поред Нощ

...
Регионалната библиотека Стилиян Чилингиров в Шумен организира седма поред Нощ
Коментари Харесай

В Шумен организират Нощ в библиотеката

Регионалната библиотека „ Стилиян Чилингиров ” в Шумен провежда седма подред Нощ в библиотеката на 27 май, от 18:30 до 24:00 часа, с разнородни начинания в другите библиотечни пространства, оповестиха от културната институция. 

С галерия и базар на живописен текстил и с проява на техники на плъстене на разнообразни типове вълна гостува актьорът Здравко Минчев. Ще е подредена и фотодокументална галерия „ Моите съвременници: Литературните другарства на Стилиян Чилингиров ”, построена върху записките на писателя и разказваща за персоналните и литературните му другарства с известни и с по-малко известни персони от културния и публичния живот на България през първата половина на XX в. В отдел „ Изкуство ” ще може да се види изложбата „ Преди нас… ” с издания от фондовете на отдела, оповестени преди 1922 година

Сред гостите на библиотеката на 27 май ще е и групата „ Infernity Fire Art “, която от 20:00 до 21:00 ч. ще провежда за детската публика ателие за асимилиране на трикове с пой и топки за жонглиране, а също и игра с пинята. От 21:30 ч. ще стартира огненото шоу на групата. 

 За детската публика са планувани още концерт на Вокално-театрална групировка „ Аврида ” (19:00– 20:00 ч.); присъединяване в карнавално фото за децата, поискали да посетят Нощта облечени в костюм на обичан баснословен герой; занимания с Face Art (19:00-21:00 ч.) и ателие за оцветяване на обичани приказни герои и декоративни фигурки (19:00–22:00 ч.); прожекции на анимационните филми „ През оплитам ” (от 18:30 ч.) и „ Чудовищна почивка ” (от 22:00 ч.). Част от Нощта в библиотеката ще е и филмовата стратегия в отдел „ Изкуство ”.

На феновете на приложните занимания библиотеката ще предложи ателие „ Аз Буки ” със занимания в региона на калиграфското изкуство, ателие за направа на бижута и проява на техники за възобновяване на остарели книги. В Чуждоезиковата читалня ще е завършен и ретро библиотечен кабинет от 70-те години на XX в. 

По традиция посетилите библиотеката ще могат да си създадат и годишен читателски абонамент на цената на еднодневен пропуск от два лв., като за децата до 14-годишна възраст регистрацията ще е безвъзмездна, допълват от културната институция. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР