Регионалната асоциация на енергийните регулаторни органи (РАЕРО) тази година отново

...
Регионалната асоциация на енергийните регулаторни органи (РАЕРО) тази година отново
Коментари Харесай

Експерт на Навитасофт печели конкурса за публикации на Регионалната асоциация на енергийните регулаторни органи


Регионалната асоциация на енергийните регулаторни органи (РАЕРО) тази година още веднъж разгласи своя конкурс за изявления в енергетиката, проучващи нови благоприятни условия в областта на регулациите на енергийния пазар. Служител на Навитасофт завоюва състезанието за изявления със своето проучване на балансирането на пазара на природен газ. През последните години сдружението насочи своята експертиза в работа по няколко интернационалните плана, включително и по основаването на решение, създадено за Булгартрансгаз.

От 2014 година до момента, всяка година Регионалната асоциация на енергийните регулаторни органи е хазаин на своя интернационален конкурс, присъждането на Награда за проучвания в областта на регулациите на РАЕРО. Целта на Наградата е да притегля забележителни научни изявления, които след въвеждането им в практиката са в положение да спомогнат за по-ефективната работа на регулаторните органи в региона на енергетиката и идентифицирането на нови благоприятни условия.

През тази година наградата беше присъден за обявата на старшия бизнес анализатор от Навитасофт, Палма Солноки, озаглавена ’Мониторинг върху балансиращия пазар на природен газ – Практическо управление за регулаторните органи за методите за оценка на резултатите от използването на механизмите за балансиране. Председателят на РАЕРО, Март Отс, поздрави госпожа Солноки, с думите, че “Моделът за балансиране на газовия пазар се отличава със забележителна теоретическа и практическа стойност, и ще бъде изключително скъп за регулаторните органи в областта на енергетиката, ангажирани с процеса на либерализация на пазара на естествен газ”.

Официалната гала по награждаването се организира на 25 септември в Казахстан, по време на Годишната конференция по вложения и регулации на РАЕРО. Палма Солноки показа своята обява пред присъстващите специалисти от промишлеността и представители на регулаторните органи.

Нашето неспокойствие, че научните старания на Навитасофт, крайъгълният камък на нашия триумф, още веднъж бяха приети е огромно. Нашите бизнес анализатори, математици и разработчици, работещи в областта на енергетиката, непрестанно търсят решения, които отварят вратата за нови благоприятни условия на либерализирания енергиен пазар и които, откакто бъдат внедрени в нашите ИТ платформи, могат да бъдат прилагани в практиката.” — добави изпълнителния шеф на Навитасофт Акош Фюзи.

През последните години сдружението насочи своята експертиза в работа по няколко интернационалните плана, включително и по основаването на решение, създадено за Булгартрансгаз. Украйна понастоящем хармонизира своите правила за търговия с газ с тези на Европейския съюз като употребява софтуерни платформи на Навитасофт, а проектирането на система за балансиране на пазара на природен газ, която да бъде съвместима с тази на Европейски Съюз, също е един от основните резултати от работата по плана. Нещо повече, Навитасофт способства за триумфа на редица планове в Хърватия, с HEP и PSP, употребявайки своите решения за търговия с сила и предпазване на природен газ.

Навитасофт дава софтуерни решения в областта на енергийния бизнес за участниците на либерализирания пазар на сила и природен газ, като да вземем за пример Оператори на преносни системи, Оператори на системи за предпазване, Търговци на сила и Регулаторни органи. Клиентите на сдружението включват Алпик, Булгартрансгаз, CEEGEX, ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft., HEP d.d., FGSZ Földgázszállító Zrt., GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt., Magyar Földgázkereskedő Zrt., Magyar Horizont Energia Kft., MET Magyarország Zrt., MMBF Magyar Földgáztároló Zrt. и Ukrtransgaz.

Уебсайтове, свързани с тази обява:

http://ERRAnet.org/award/

http://www.ipsystems.hu

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР