Регионална здравна инспекция-Шумен обявява грипна епидемия за област Шумен от

...
Регионална здравна инспекция-Шумен обявява грипна епидемия за област Шумен от
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия и в Шуменско

Регионална здравна инспекция-Шумен афишира грипна зараза за област Шумен от 15 януари 2019 г.  Засегнати са всички възрастови групи.

С цел спиране на епидемиологичната верига в изискванията на грипна зараза и ограничение на заболеваемостта от ОРЗ и грип измежду учениците, предлагаме на РУО на МОН преустановяване на образователните занятия в региона от 16 до 18 януари.

Мерките се взимат поради записаната висока заболеваемост през последната седмица - 244,53 на 10 000 души население, ка кто и резултатите на изследваните проби на заболели лица с остри респираторни болести, които демонстрират съществуване на грипен вариант вид А. Лечебните заведения за болнична помощ би трябвало да преустановят свижданията. 
 
Лечебните заведения за извънболнична помощ е належащо:

· да преустановят работата на женските и детски съвещания
· да преустановяват провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации
·  да спрат профилактичната активност.
   С цел недопускане на затруднения на случаите на грип подсещаме на всички лечебни заведения, че е значимо своевременното започване на лекуване с антивирусни препарати.-->

Регионална здравна ревизия - Шумен предлага на хората:

· ограничение на обществените контакти и отбягване на събирането на доста хора в затворени пространства
· болните с висока температура и други признаци на грип да не организират самолечение
· при съществуване на признаци за грип да посещават персоналните си лекари и да не вървят заболели на работа и учебно заведение.
 
Спазването на тези рекомендации е въпрос на персонална отговорност към себе си и към другите, защото най-хубавата защитна мярка е ограничение на контактите с заболели хора, изключително тези с хронични болести, бременни дами и деца.

Регионална здравна инспекция-Шумен продължава всекидневно да прави деен контрол над заболеваемостта от грип и остри респираторни болести.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР