Регионална информационна среща за образователните възможности, свързани с промените в

...
Регионална информационна среща за образователните възможности, свързани с промените в
Коментари Харесай

Нов образователен портал дава възможност за различно обучение за климатичните промени

Регионална осведомителна среща за просветителните благоприятни условия, свързани с измененията в климата и ограниченията за справяне с тях, събра в залата на община „ Тунджа “ представители на учебни заведения в община „ Тунджа “, на неправителствения бранш, на бизнеса, управлението на общината и екипа на плана „ Променяме се с климата “. Домакин на срещата беше ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – с. Веселиново, което е измежду седемте учебни заведения сътрудници по плана от цялата страна.

На районната среща беше показан новият учебен портал – „ Климадапт “, основан по плана, който ще обгръща необятен набор от осведомителни и просветителни материали и ще бъде потребен справочник за просветителните институции в работата им с учениците, обвързвана с измененията в климата.

Водещият специалист по плана Климент Минджов показва опциите на просветителния портал, по който към момента се работи. Той включва 14 тематични групи за климатичните промени и 14 просветителни сюжета, свързани с тях. В него учителите могат да намерят огромен брой видеа, разнообразни игри и други способи за по-различно и забавно образование на тематика климатични промени.

Ръководителят на плана Мариана Банчева показа плана, сътрудниците и главните действия.

Зам.-кметът на община „ Тунджа “ Татяна Стоева приветства участниците в срещата и очерта значимостта на обсъжданата тематика и нейната новост за тунджанската общественост.

По време на срещата бяха разисквани и планувани районни акции за повишение на осведомеността и иницииране на действия, свързани с адаптиране към климатичните промени на локално равнище.

Присъстващите се концентрираха и върху търсене на значими тематики за учебните акции и ученическите планове, в отговор на локалните екологични провокации.

Информационната среща продължава и на 26 ноември – от 9 часа.

Проeктът „ Променяме се с климата “ се извършва с финансова поддръжка в размер на 190 340 евро по Програма „ Опазване на околната среда и климатични промени “, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и съфинансирана от българската страна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР