Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин ще се превърне в

...
Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин ще се превърне в
Коментари Харесай

Видинската библиотека става мобилна, библиобус ще радва читатели в цялата област

Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев “ във Видин ще се трансформира в мобилна посредством закупуване и съоръжение на Библиобус. Новата облага ще стане факт с помощта на извоюван план на библиотеката по „ Програма за възобновяване и развиване на държавни, районни и общински културни институти “ на Национален фонд „ Култура “ (НФК).
Проектното предложение, което е на обща стойност близо 64 хиляди лева, от които близо 52 хиляди лева се дават от НФК, е озаглавено „ Книгите в търсене на (по)читатели “. То се концентрира върху обезпечаване на достъп до разнообразни типове литература – както художествена, по този начин и научна, обезпечаване на достъп до културни събития, съобразени със спецификите на жителите в съответното обитаемо място, поощряване на четенето и образуване на трайни привички за четене у децата и младежите, посредством въвеждане на новаторска за област Видин услуга – „ Мобилна библиотека “.
Проектът планува закупуване и съоръжение на Библиобус за основаване на мобилна библиотека за потребностите на област Видин – услуга, която е нова и новаторска за българските библиотеки и ще увеличи експертния потенциал на екипа на Република България „ Михалаки Георгиев “. Внедряването на услуга Библиобус ще спомогне библиотеката да излезе отвън обичайните си пространства и да доближи нови читатели освен в града, само че и в цялата област.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР