Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и фондация „Докосни щастието”

...
Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и фондация „Докосни щастието”
Коментари Харесай

Весела Тотева представя разтърсващата си книга „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка” във Враца

Регионална библиотека „ Христо Ботев” – Враца и фондация „ Докосни щастието” предизвикват поредна осведомителна акция. Този път задачата ни е да предизвикваме хората да поговорим на една доста сериозна и доста персонална тематика - наркоманията. На 8 ноември от 17.30 ч. в читалнята на библиотеката ще ни гостува Весела Тотева с разтърсващата си книга, трансформирала се в бестселър измежду младежите „ Падение и избавление: Изповедта на една хероинова наркоманка”. Тя ще показа една история от първо лице, която разказва пъкъла на опиатите.
Весела Тотева е публицист. Работи в телевизия от 2001 година Започва като престъпен кореспондент, само че след това се задълбочава в проучване на човешката душа. Особено обичани герои са й хората отвън закона. Това не е инцидентно, тъй като още от дребна Весела е бунтовник и постоянно е минавала от тъмната страна. 8 години от живота й минават в борба с хероина, който тя назовава нейната огромна обич. След като през 2001 година се измъква като по знамение жива, тя написва книгата „ Падение и спасение”. Книгата е изповед и доста персонална, поради което единствено за една година са продадени повече от 3 000 копия. Тази година започнаха и фотосите на игрален филм по книгата и живота на Весела. Любопитното е, че основната роля е поверена на щерка й.
Ето и какво споделя Весела за книгата си:
„ Никога не съм се влюбвала и в никакъв случай не съм обичала доста, буйно, бясно, до гибел. Сърцето ми в никакъв случай не е плакало, разкъсвано от любовна тъга...не съм плакала за мъж...не съм мислела, че ще умра след разлъка. Никога не съм срещала любовта, онази, спираща дъха ти, разтуптяваща сетивата ти, замъгляваща мозъка ти, любовта пред която си подготвен да паднеш на колене и да виеш от болежка, тъй като знаеш, че я губиш...никога не съм обичала никой различен, с изключение на хероина...любовта на живота ми. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР