Регионална библиотека Христо Ботев“ – Враца представя новата книга на

...
Регионална библиотека Христо Ботев“ – Враца представя новата книга на
Коментари Харесай

Проф. Петър Стоянович представя новата си книга „Несвършващо време. Спомени“ във Враца

Регионална библиотека „ Христо Ботев “ – Враца показва новата книга на проф. Петър Стоянович „ Несвършващо време. Спомени “ (изд. „ Книгомания ”) на 3 април 2024 г, от 17:30 ч.

В нея създателят споделя историята на своя жанр, за София през 70-те, 80-те и 90-те години, за пътуванията и усещанията си от Виена, където следва история, а по-късно пази и докторат по философия. За първи път той споделя в детайли за Иван Стоянович - Аджелето и доктор Петър Стоянович, за „ битката с домашните митове “, за родителите си – Иван Стоянович, кинокритик, публицист и публицист, и актрисата Ани Бакалова, за персоналните си мемоари от „ благините на социализма “, както ги назовава с подигравка.
Изданието е с твърди корици, близо 400 страници и включва над 150 забавни фотоси, от персоналния списък на създателя, Българска телеграфна агенция, Български национален фронт (българска политическа и други Някои от тях са непоказвани до момента и се разгласяват за първи път.

„ В един спомен постоянно има пикантерия, в никакъв случай жълто. Трябва да участват ера, рисунък. Характери! Разбира се, човек не може да е единствено длъжен някому или единствено справедлив по отношение на обстоятелствата. Трябва да е по средата, но в същото време да мирише на прясно изпечен самун, та да му се дояде на читателя “ – написа създателят в предговора.

Това са мемоари без утежняване на паметта. Равносметка без тъжна развръзка. Знание надалеч от скучния академизъм. Рядка опция да се надникне зад гражданската маска на един младеж от късния социализъм, та чак оттатък измененията. Без рекламация за пълнота Петър Стоянович ни води из дебрите на забавната си родова памет, по сокаците на детството и пубертета, през сълзи се смее на тогавашната реалност.

Очакваме ви за среща с създателя на 3 април (сряда) 2024 година от 17:30 ч. в „ Обща читалня “ на Регионална библиотека „ Христо Ботев “ – Враца, ул. „ Петропавловска “ 43.

Срещата ще се излъчва и онлайн във фейсбук страницата на библиотеката!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР