Регионална библиотека Христо Ботев“ – Враца отправя предизвикателство към всички

...
Регионална библиотека Христо Ботев“ – Враца отправя предизвикателство към всички
Коментари Харесай

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца обявява конкурс за „Най-четящ клас“

Регионална библиотека „ Христо Ботев “ – Враца насочва предизвикателство към всички възпитаници и класни ръководители на деца от 1 до 4 клас, във връзка 70-години от основаването на културната институция. В годината, в която библиотеката празнува своя празник, тя желае да отличи учителите и децата, които са съумели дружно да трансфорат книгите в част от всекидневието си, както и да насочи вниманието на тези, които към момента не са разкрили изгодите от четенето за наслаждение.  
В състезанието могат да вземат участие всички класове в начален курс от образователните заведения в град Враца. Заявката за присъединяване се подава от класните ръководители, на място в централната постройка на библиотеката, ул. „ Петропавловска “ 43 (Детски отдел) или във филилал в ж.к. „ Дъбника “, в постройката на Пълномощничеството. Срокът за записване е от 15 до 23 февруари 2024 година
Необходимо е при записването класните ръководители да подадат лист с всички възпитаници от класа, с цел да им бъдат готови специфични карти за присъединяване и абонамент за библиотеката.
Библиотекарите от Детски отдел и Филиал вписват всяко от заеманията на децата от класовете в автоматизирана библиотечна система, както и в обща читателска карта на класа.
Заеманията могат да стават при групови визити на децата и учителите или самостоятелно, при показване на карта за присъединяване.
Срокът за присъединяване е от 1 март до 20 май 2024 година
В състезанието ще бъдат раздадени 4 награди за: „ Най-четящ I клас “, „ Най-четящ II клас “, „ Най-четящ III клас “, „ Най-четящ IV клас “. Всеки от участниците ще получи грамота. Победителите ще бъдат определени благодарение на автоматизираната библиотечна система.
Наградите ще бъдат връчени на публична гала в края на месец май 2024 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР