Регионална библиотека Димитър Талев-Благоевград успя да развълнува днес обитателите на

...
Регионална библиотека Димитър Талев-Благоевград успя да развълнува днес обитателите на
Коментари Харесай

Разказ за живота и делото на Людмила Живкова развълнува хората в Дом Света Петка в Благоевград

Регионална библиотека " Димитър Талев " -Благоевград съумя да развълнува през днешния ден жителите на Дома за остарели хора " Света Петка " в квартал " Струмско с забавна мултимедийна презентация на тематика " Людмила Живкова - позната и непозната ", оповестиха от общината. Поводът бе 80-годишнината от рождението й, а любопитни обстоятелства за живота и делото на дамата, която дълги години управлява процесите в културната политика на страната ни, описа Емилия Малешевска.

Пенсионерите в общественото заведение научиха освен за приноса на Людмила Живкова за развиването и популяризирането на родната просвета, само че и за нейните човешки възходи и спадове, за бурната й и от време на време прекомерно сложна политическа кариера.

Тя е тази, която подема редица значими и значими за България начинания - честването на 1300 година от основаването на страната ни, Международната детска асамблея " Знаме на мира ", построяването на Националния замък на културата.

Затова не са малко тези, които с право я назовават Бялата птица на българската просвета. Тя оказва помощ за основаването на модерни просветителни центрове и работи настойчиво за възпитаването на обич към културата и изкуството още в най-ранна детска възраст.

" Това е персона, която заплаща цената на славата. Никой обаче не може да оспори нейната голяма заслуга за слагането на Бълг
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР