Регионална библиотека "Димитър Талев"-Благоевград успя да развълнува днес обитателите на

...
Регионална библиотека "Димитър Талев"-Благоевград успя да развълнува днес обитателите на
Коментари Харесай

Разказ за живота и делото на Людмила Живкова развълнува хората в Дом Света Петка

Регионална библиотека "Димитър Талев "-Благоевград съумя да развълнува през днешния ден жителите на Дома за остарели хора "Света Петка " в квартал "Струмско с забавна мултимедийна презентация на тематика "Людмила Живкова - позната и непозната ". Поводът бе 80-годишнината от рождението й, а любопитни обстоятелства за живота и делото на дамата, която дълги години управлява процесите в културната политика на страната ни, описа Емилия Малешевска.

Пенсионерите в общественото заведение научиха освен за приноса на Людмила Живкова за развиването и популяризирането на родната просвета, само че и за нейните човешки възходи и спадове, за бурната й и от време на време прекомерно сложна политическа кариера.

Тя е тази, която подема редица значими и значими за България начинания - честването на 1300 година от основаването на страната ни, Международната детска асамблея "Знаме на мира ", построяването на Националния замък на културата.

Затова не са малко тези, които с право я назовават Бялата птица на българската просвета. Тя оказва помощ за основаването на модерни просветителни центрове и работи настойчиво за възпитаването на обич към културата и изкуството още в най-ранна детска възраст.

"Това е персона, която заплаща цената на славата. Никой обаче не може да оспори нейната голяма заслуга за слагането на България на международната културна сцена ", акцентира шефът на Република България "Димитър Талев " - Дора Ангелова.

Част от жителите на общественото заведение също споделиха свои отзиви и мемоари от прочетеното, чутото и видяното, обвързвано с личността на Людмила Живкова. Накрая те получиха подарък от библиотеката - забавни списания за литература, просвета и изкуство.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР