Регионален дискусионен форум на тема Възможности за сътрудничество за интегрирани

...
Регионален дискусионен форум на тема Възможности за сътрудничество за интегрирани
Коментари Харесай

Сливен домакинства на форум на общините от Югоизточния район за планиране

Регионален спорен конгрес на тематика „ Възможности за съдействие за интегрирани подходи в локалното развиване “за общините от Югоизточен регион запланиранеще се организира в Сливенна23и24март. Ще участват представители на общините Сливен, Стара Загора, Карнобат, Айтос и други Поканени са ръководители на звена и специалисти, ангажирани с подготовката, ръководството и осъществяването на общински планове, както и заместник-кметове с сектор планове и стратегии, вложения и икономическо развиване.

Мястото на осъществяване на форума е хотел „ Национал Палас “. Ще започва на 23 март от 14 часа.

Целта е,в работен формат, общинските специалисти от Югоизточния район за обмисляне да обсъдятизпълнението и координацията на интегрирания териториален метод по Програмата за развиване нарегионите (ПРР) 2021-2027 година, в това число партньорството сред общините-бенефициенти на ПРР иобщините-бенефициенти на Стратегическияплан за развиване на земеделието и селските региони. Сред фокуса на разискванията са още създаването на концепциите заинтегрирани териториални вложения /ИТИ/,прилаганетона подхода„ Водено от общностите локално развиване “/ВОМР/и създаването,оценката и финансирането на плановите оферти.

В програматана форумаевключеносъщо по този начин и представянето на Програма УРБАКТ IV 2021-2027 година (URBACT)и шерването на опит от досегашното присъединяване на български общини по стратегия УРБАКТ III 2014-2020г., както и показване на инструмента на Европейската капиталова банка ELENA, посредством койтообщините могат да употребяват безплатна техническа помощ за вложения в енергийна успеваемост,ЕЕ и ВЕИ в здания и новаторски градски превоз.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР