Реформата звучи перверзно в МВР. То е безумно реформирано. В

...
Реформата звучи перверзно в МВР. То е безумно реформирано. В
Коментари Харесай

В МВР трябва да има много дълбока реформа, а не опити за политическо овладяване

" Реформата звучи перверзно в Министерство на вътрешните работи. То е безумно реформирано. В Министерство на вътрешните работи би трябвало да има доста дълбока, структурна, добре премислена и политически изговорена промяна. Трябва да има и политически консенсус. След като бъде осъществена - дълго време не би трябвало да има опити за политическо преодоляване на министерството ". Това съобщи някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев, разяснявайки плануваните промени във ведомството.

По отношение на настояването на служителите на реда за по-високи заплати той акцентира: ”Колкото и пари да получат – те все ще са малко. Тези момчета и девойки работят нещо, което по-специално и е доста рисково. Нека кажем по този начин – те отиват там, откъдето множеството хора бягат. Дайте им малко почитание на тези хора”.

Той разяснява и българския закон " Магнитски ". „ Всички се откръстиха от него, тъй че подобен закон няма. Лек парадокс е, че може да има закон, който да санкционира без намесата на прокуратурата. Би следвало да приказваме за нещо друго. В актуалната геополитическа конюнктура би трябвало да приказваме за Закон за Националната сигурност. Не за такива опити за конфискации и някакви извънсъдебни отнемания на имущества. А за същински закон, който да координира дейностите на всички служби”.

По думите му би трябвало да има закон, който да отбрани българските държавни компании и предприятия от евентуални наказания. „ Как ще бъде уредено това - аз не знам, тъй като не ми е работата. Има едни хора, на които им написа „ Съединението прави силата” – те би трябвало да решат”.

Георгиев разяснява пред nova и случая с противозаконните погребения от последната седмица. „ Вижте обвиняванията, които повдигнаха на този човек, в случай че можем да го наименуван по този начин. Те са за машинация. Действията му са по-скоро проблем на морала и ненапълно на Наказателно-процесуален кодекс. Или е закононарушение или е морално укоримо деяние. Полицията не санкционира морално укорими дейности. Прокуратурата не преследва морално укорими дейности, в случай че не са престъпления”.

По случая с търсения търговец на криптовалута той беше безапелационен: „ Една от версиите на сътрудниците е за похищение. В сходни случаи колкото по-малко се приказва, толкоз по-добре. Убеден съм, че към този момент е образувана група от специалисти от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, които да подкрепят разследването”.

„ Този вид отвличания, с които аз и моят екип се постановяваше да се борим – не съществуват повече. Но се надявам, че сътрудниците четат методиките и това, което сме им оставили, в случай че този камшик още веднъж се появи”, изрази вяра той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР