Реформа е разрешаването на реални проблеми“, така главният прокурор на

...
Реформа е разрешаването на реални проблеми“, така главният прокурор на
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев поздрави победителите в конкурса „Прокурор за един ден“

„ Реформа е разрешаването на действителни проблеми “, по този начин основният прокурор на Иван Гешев отговори на въпрос на победител в състезанието „ Прокурор за един ден “ по какъв начин си показва правосъдната промяна, оповестиха от Асоциацията на прокурорите в България. „ Принципът на правомерност не може да се заменя с правилото на целенасоченост, тъй като това е доста рисково за гражданското общество и правата на жителите “, акцентира Иван Гешев.

Главният прокурор поздрави лауреатите в конкуренцията за ученическо есе, проведена за втора поредна година от Асоциация на прокурорите в България, взаимно с Британското посолство в София, Центъра за етнически разговор и приемливост “Амалипе ” и Младежка фондация „ Арете “. На срещата участва и заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

Победителите в тазгодишния конкурс - Дочка Атанасова и Юри Стоянов от Ямбол, Жасмина Цветанова от Видин, Яна Маринова от София, Аксения Ракова от Шумен и Красимира Михайлова от Пазарджик, посетиха Съдебната палата в гр. София, съпроводени от ръководителя на Асоциацията на  прокурорите Владимир Николов.

Иван Гешев приветства учениците за ентусиазма им да вземат участие в състезанието и ги прикани в днешното време на дезинформация и подправени вести да не се лимитират в търсенето на истината и на другите гледни точки.

„ Силно се надявам някои от вас да поемат по нашия път, специалността ни е доста забавна, тъй като нито един ден не си наподобява с другия “, обърна се към учениците заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Той в детайли описа в какво се състои специалността на следователя, нейната динамичност и провокации.

Според ръководителя на Асоциацията на прокурорите Владимир Николов да си прокурор е идея. „ Прокурорът е щит за слабите и потърпевшите, само че той е и меч, с цел да може отговорните да получат заслужено отмъщение “, изясни Николов.

Програмата „ Прокурор за един ден “ е ориентирана към девойки и момчета от ромски генезис на възраст сред 16 и 18 години и цели да ги насърчи да обмислят бъдеща роля или професионална кариера в системата на наказателното правораздаване, като им се даде опция да схванат какво е да бъдеш прокурор и се сложи акцент върху значимостта на върховенството на закона измежду младежите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР