Референдумите за присъединяване към Русия, които се провеждат в 4

...
Референдумите за присъединяване към Русия, които се провеждат в 4
Коментари Харесай

Втори ден продължават референдумите в контролираните от Русия украински области

Референдумите за присъединение към Русия, които се организират в 4 украински области, не престават втори ден.

По думите на поданици от Запорожкия район, съветски военни вървят от врата на врата, и приканват жителите да отговорят устно на въпроса дали желаят да бъдат част от Руската федерация.

Отговорите се записват в описи. Според съветските държавните медии, този тип гласоподаване е за сигурност. Допитването в Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област продължава до 27 септември. Западът и Киев осъдиха провеждането на референдумите, което се приема за стъпка към анексирането на тези територии към Русия, и обявиха, че няма да признаят резултата.

" Ако Москва причисли украински територии, реакцията ни ще бъде бърза и сурова ", сподели американският президент Джо Байдън. А в среднощното си послание президентът Зеленски прикани украинците, които се намират в окупираните територии, да се съпротивляват по всевъзможен метод на активизирането и включването им в бойни дейности.

" Светът ще реагира уместно на тези псевдо-референдуми - те ще бъдат наказани недвусмислено. Както и противозаконната готовност, която окупаторите се пробват да осъществят в Крим и в други елементи на Украйна, които краткотрайно управляват. Това не са закононарушения единствено против интернационалното право и украинскикте законо. Това са закононарушения против съответни хора, против един народ. "

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР