“Референдумите за анексиране се възприемат много негативно в Русия. Това

...
“Референдумите за анексиране се възприемат много негативно в Русия. Това
Коментари Харесай

Руснак пред Дарик: Референдумите са още една стъпка към краха на руската федерация

“Референдумите за анексиране се възприемат доста отрицателно в Русия. Това е още една стъпка към краха на съветската страна. Руската федерация е банкрутирала страна. Този банкрут стартира още през третия мандат на Путин, който беше антиконституционен. Аз напуснах Русия след Грузинската война, тъй като бях изцяло наясно накъде върви страната. ”

Това съобщи в предаването “Кой приказва ” по Дарик радио юристът и съветски жител Максим Бурмицкий.

“Не можеш да бъдеш деспот с искания за международно владичество, в случай че искаш да крадеш ”, добави той.

“Тази война стартира като една голяма неистина. Войната не беше война, Русия защитаваше някакви фантомни измъчвани хора в Донбас. Референдумът е някакъв опит тази неистина да се надгради за следващ път. Майките в Дагестан не излизат на митинг против войната в Украйна, а за животите на синовете си ”, показа поетесата Албена Тодорова, която е родом от Дагестан.

Адвокат Росица Атанасова от “Фондация за достъп до права ФАР ” показа, че е очаквала доста повече съветски бежанци у насоще при започването на войната.

“Има едно морално опълчване дали тези хора заслужават леговище, в случай че не са срещу войната. В бежанското право има ясни аршин кой да бъде приет като емигрант и те не почиват на някакви морални оценки. Възможността тези хора да търсят леговище в България е въз основа на съответно политическо мнение. Тоест, те се опълчват на това да се причислят към военните дейности ”, изясни Атанасова.

“Несъмнено националната сигурност е един от претекстовете някои страни да отхвърлят да одобряват съветски жители, бягащи от мобилизацията. В България има клаузи, съгласно които, в случай че човек е направил закононарушения срещу правилата на Организация на обединените нации, той автоматизирано ще бъде изключен от бежанския статут, даже и да извършва останалите критерии ”, сподели адв. Атанасова.

“Българското общество желае да помогне, само че доста го е боязън, че международните събития ще ни обиден. Това са естествени страсти, с които обаче огромна част от нас не могат да се оправят и те избиват във вербална и физическа експанзия ”, съобщи Албена Тодорова.

Запитан дали позволява заплахата Путин да прибегне до нуклеарни оръжия,Бурмицкий бе безапелационен, че този злокобен сюжет е изцяло вероятен.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР