Референдумите във Венето и Ломбардия вчера показват, че има голямо

...
Референдумите във Венето и Ломбардия вчера показват, че има голямо
Коментари Харесай

Италианското правителство е готово за преговори с Венето и Ломбардия

Референдумите във Венето и Ломбардия през вчерашния ден демонстрират, че има огромно предпочитание за по-голяма автономност и Рим е подготвен да стартира договаряния с двете области, оповестиха през днешния ден представители на италианското държавно управление, представени от Българска национална телевизия.

Във Венето над 98 от гласувалите са дали отговор с "да ", интензивността е била към 60%. В Ломбардия са взели участие към 40 на 100 от гласоподавателите, 95% от тях също са подкрепили по-голяма финансова самостоятелност.

Референдумите имат съвещателен темперамент, само че както съобщи през днешния ден губернаторът на Ломбардия Роберто Марони, когато с сътрудника му от Венето отидат на договаряния с държавното управление, позицията им ще има по-голяма тежест, тъй като зад нея стоят общо шест милиона гласоподаватели.

Референдумите в две италиански области бяха "урок по народна власт за Европа ", съобщи водачът на италианската дясна партия "Северна лига ", представен от Асошиейтед прес.

Матео Салвини сподели през днешния ден, жителите на Ломбардия и Венето, дали своят вот за повече автономност, са дали началото на развой на реформация изпод нагоре.

Двете богати северноиталиански области, които дават до 30% от брутния вътрешен артикул на Италия, желаят да имат повече надзор върху данъчните приходи и да имат по-голямо въздействие върху политики като имиграцията, сигурността, образованието и околната среда.

За разлика от референдума в испанската самостоятелна област Каталуния, италианските референдуми не бяха за самостоятелност и бяха утвърдени от конституционния съд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР