Референдумът за независимостта на Каталуния, който трябва да се проведе

...
Референдумът за независимостта на Каталуния, който трябва да се проведе
Коментари Харесай

Референдумът в Каталуния не плаши инвеститорите в имоти

Референдумът за независимостта на Каталуния, който би трябвало да се организира на 1 октомври, не води до отлив на вложители в недвижими парцели, показват анализатори. Това не е първият път, когато се организира сходно допитване. Такова е имало и през 2009 година Също по този начин въпросът е бил подлагат не веднъж на разискване. Никога обаче това не се е отразявало на пазара на недвижими парцели в района. Близо 13% от покупко-продажбите, които се осъществят от чужденци на територията на Испания, са с парцели в Каталуния. В случай на обособяване тя няма да загуби от привлекателността си, както на туристическа дестинация, по този начин и на такава за придобиване на ваканционен апартамент или къща.

Имотите в Испания, и в частност в Каталуния, са привлекателни за задграничните купувачи най-много заради ниските си цени. Барселона беше един от първите пазари, които се възвърнаха след имотната рецесия от 2008 година Днес ползата към придобиване на недвижимости там е доста висок най-много заради фактът, че цените на парцелите към момента не са достигнали пика си от 2007-а и към момента има опция да се завоюва от покупката и следваща продажба на парцела в къс период от време, означават анализатори.

Търсенето на испански парцели се подгрява от няколко фактора. Първият е, че може да се получи поданство при придобиването на парцел на стойност над 500 000 EUR. Това е един от най-ниските прагове за „ влизане” в страна от Европейския Съюз. Второто е, че цените на испанските парцели са по-ниски от тези в Италия и Франция. Третият фактор е достъпността до ипотечни заеми.

През последните 4 години се следи годишен растеж в броя на покупко-продажбите с недвижими парцели в Барселона. С 21.6% се е нараснал броят на покупко-продажбите за миналите 12 месеца. Интересът е към покупката на ваканционни жилища, които разполагат с туристически лицензии и жилища за дълготрайно отдаване чартърен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР