Референдум за добива на природен газ ще се проведе днес

...
Референдум за добива на природен газ ще се проведе днес
Коментари Харесай

Референдум за добива на природен газ в община Генерал Тошево

Референдум за добива на природен газ ще се организира през днешния ден в община Генерал Тошево, заяви БНР. Той е по отношение на капиталовото желание за построяването на 41 сондажа в землищата на 18 обитаеми места в района. Над 13 хиляди са жителите на общината, които имат право на глас. Те ще дават отговор на въпроса дали са съгласни Община Генерал Тошево, посредством Общинския съвет или кмета, да утвърждава устройствени проекти за рандеман и преправка на подземни естествени благосъстояния.

Решението за референдума беше взето от Общинския съвет в Генерал Тошево на 1 ноември след редица митинги на локалното население против желаната 35 годишна концесия за рандеман на природен газ от находище „ Спасово “, блок „ Добрич “.

Малко над 13 000 жители ще дадат своя глас в 47 изборни секции. Изборният ден стартира в 7.00 часа и продължава до 20.00 часа. За да бъде годен вотът, присъединяване би трябвало да вземат не по-малко от 5300 души.

На всеки три часа ще бъдат изнасяни междинните резултати за броя дали своят вот, осведомят от Общинската изборна комисия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР