Референдум по въпросите за чистотата на въздуха в Русе скоро

...
Референдум по въпросите за чистотата на въздуха в Русе скоро
Коментари Харесай

Русенци няма да имат глас за въздуха в града - засега

Референдум по въпросите за чистотата на въздуха в Русе скоро няма да има. Това взеха решение болшинството от депутатите в локалния парламент на съвещание, в което 29 гласоподаваха „ срещу “, 13 „ за “, а 6 се въздържаха.
Повечето комисии са приели, че въпросите не са заложени тъкмо, не дават отговор на пълномощията на Общинския съвет и са в несъгласие със закона. Основната причина за отхвърли е, че има 1233 неточни подписа, с което не доближават нужните 15 000 за осъществяване на локален референдум. Броят на подписите по закон би трябвало да е 10% - от 152 083 жители с изборни права с непрекъснат адрес в Община Русе.
Проф. Никола Михайлов от Българска социалистическа партия е предложил експертна група от общински съветници и външни специалисти да преработи документа в сходство със закона и доникъде на март да се организира изключителна сесия на Общинския съвет. Мнозинството е отхвърлило неговата концепция.
Председателят на Инициативния комитет за референдума Бойко Никифоров ще нападна решението по съответния законов ред. Прокурорска инспекция ще открива коректността на данните от ГРАО за броя на подписите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР