Редовното заседание на Народното събрание започна с фалстарт. Десет минути

...
Редовното заседание на Народното събрание започна с фалстарт. Десет минути
Коментари Харесай

Заседанието на парламента започна с почивки

Редовното съвещание на Народното събрание стартира с провал. Десет минути след началото му, депутатите от " Възраждане " желаеха отмора и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков им даде такава. След връщането им в зала, той още веднъж разпусна съвещанието за десетминутна отмора заради неналичието на интерес от страна на депутатите, които се отхвърлиха отвън залата.

Преди двете почивки, народните представители съумяха да гласоподават две нови точки за днешния парламентарен ден. Първата планува разглеждането на двете оферти за решения за построяването на 7-и и 8-и блок в АЕЦ " Козлодуй ". Първото предложение е на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи и планува ускорение на договарянията с единствената класирана до този миг компания - южнокорейската " Хюндай ".

Депутатите от ПП-ДБ обаче упорстват да се водят договаряния и с американското сдружение " Бехтел ". Предложението е подкрепяно и от енергийният министър Румен Радев, който се чака всеки миг да пристигна и в пленарната зала, с цел да участва на днешните гласувания.

Втората точка, която депутатите си гласоподаваха е второ четене на измененията в Наказателно-процесуален кодекс, върнати от президента. Ветото беше утвърдено на първо четене.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР