Редовното правителство с остри критики към служебния кабинет на Румен

...
Редовното правителство с остри критики към служебния кабинет на Румен
Коментари Харесай

Критики: Кабинетът "Денков" за наследството на кабинета "Донев" ОБЗОР

Редовното държавно управление с остри рецензии към служебния кабинет на Румен Радев. Премиерът Николай Денков съобщи, че държавното управление е готово с управническата си стратегия, само че има наследени проблеми от предходното държавно управление, които би трябвало да бъдат позволени. Министър -председателят загатна и за вреди за милиони левове.

След 2 месеца работа постоянното държавно управление разгласи: Управленска стратегия има, само че на дневен ред стои решаването на унаследени проблеми. „ Тъй като се постанова да гасим пожари в множеството от министерствата. Тези пожари постановиха да включим спомагателни действия в управническата стратегия ”, съобщи Николай Денков. „ С образците, които ще дам ще разбия един мит. Това е митът, че служебните държавни управления работят безупречно ”, добави той.

Според Денков кабинетът Донев не се е справил с бюджета на страната.„ Служебното държавно управление наруши закона за бюджета, като не показа през ноември предходната година предложение за постоянен бюджет. Това е нарушаване на закона. След което показа бюджет с недостиг от 6,4%, който се оказа, че е раздут по аргументи, които занапред би трябвало да се откриват ”, добави той.

Под риск били и средствата по проекта за възобновяване. „ Има съществено закъснение. Реформи и вложения, които трябваше да се завършат декември, а са изпълнени единствено до половина. В момента сме в риск да не можем да получим тези средства за 2023 година ”, предизвести Николай Денков.

В изходна позиция се връща планът с здравната помощ по въздух, акцентира премиера. „ Ние би трябвало да сътворяваме още веднъж комерсиално сдружение, което да поеме тази работа. И настрана се оказва, че служебното държавно управление е объркало къде би трябвало да прави оперативните площадки, с цел да престояват хеликоптерите. Те нямат право да са в лечебните заведения. "

Проблеми имало и в енергетиката, като подписаният контракт с турската компания " Боташ ". „ Има подписан контракт с доста неизгодни и неравнопоставени клаузи за България. Един дълготраен контракт за 13 години задължава страната със стотици милиони лв. годишно. Дори в случай, че България не внася заложените количества газ. ” Това съобщи министър-председателят.

Все отново не липсваха и позитивните образци. Премиерът призна сполучливата работа по построяването на детската болница, както и законодателната стратегия на сл. министър на правораздаването Крум Зарков.

Денков: От първия ден на кабинета гасим пожари в министерствата, наследени от служебната власт

Бившият длъжностен министър председател Гълъб Донев отвърна Николай Денков. " Това не са съществени рецензии, а комичен рев, за отвличането на публичното внимание от значимите за деня тематики. " Това съобщи той.

" За тези два месеца постоянното държавно управление се похвали с 2 законопроекта, които в действителност са създадени от служебното държавно управление. Всички останали законопроекти по проекта за възобновяване и резистентност, които още Народно събрание не е разгледало и приело, са импортирани от служебното държавно управление “, акцентира Донев пред Българска телеграфна агенция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР