Редовното къпане е в основата на поддържането на нашата лична

...
Редовното къпане е в основата на поддържането на нашата лична
Коментари Харесай

Тялото ви алармира, когато се къпете прекалено често

Редовното къпане е в основата на поддържането на нашата персонална хигиена. Ако в предишното, заради по-тежките условия на живот и недоимъкът, хората са се къпели по-рядко, то през днешния ден е признато да си вземаме душ най-малко един път дневно. Това е метод да поддържаме тялото си чисто и да отстраняваме неприятните миризми, които се появяват след тежък физически труд, спорт или заради други особености. 
И въпреки да се счита, че честото къпане е демонстрация на добра хигиена, учените сигнализират, че от време на време то може да ни навреди. Ето по какъв начин организмът ни сигнализира, че сме почнали да се престараваме и е време да понижим къпанията или най-малко да създадем престоя в банята по-кратък. 
 Суха кожа през зимата: Eто по какъв начин да се справите с нея Суха кожа през зимата: Eто по какъв начин да се справите с нея
Сухата кожа е известна още като ксероза е много постоянно срещано положение изключително през зимата. В множеството случаи сухата кожа постоянно се при...
Суха, лющеща се и напукана кожа
Забелязвате ли, че в последно време кожата ви е станала по-суха, лющи се доста и се напуква? В допълнение към това след къпане кожата ви е зачервена, раздразнена, сърбяща. Изпитвате ли все по-сериозен дискомфорт при контакт със синтетични материи? Всичко това може да се дължи на алергия, честа приложимост на нападателни миещи средства, както и на прекомерно постоянно къпане. Работата е там, че хлорираната вода и сапунът отмиват естествените масла на кожата ни, които работят като щит, и по-късно тя става уязвима към химикалите и парабените.
Проблеми със скалпа
Миенето на косата е най-хубавият метод да поддържаме кожата на главата чиста, а гривата си – красива. Твърде честото миене на косата, от своя страна, може да докара до бързото омазняване на скалпа или пък до сърбяща и лющеща се кожа. Ето за какво кожните лекари не предлагат да мием косата си всеки ден. Обикновено 2-3 пъти в седмицата е задоволително, като броят на измиванията може да варира при хората с друг вид коса. 
 6 мита за пилинга, в които е време да спрете да вярвате 6 мита за пилинга, в които е време да спрете да вярвате
Дълбокото разчистване на кожата е наложителна процедура, която би трябвало да се ползва постоянно. Абразивните скрабове травмират кожата, док...
Изтощена коса
Прекалено честото взимане на душ може да рефлектира освен върху кожата на главата, само че и върху самата коса, още веднъж поради отмиване на естествените масла. В резултат на това косъмът губи блясъка си, става по-крехък, къса се елементарно и присъщата му виталност изчезва. Косата стартира да се заплита по-често и ви се коства, че окапват цели кичури при къпане или при сресване. Неприятното събитие се дължи освен на честото къпане с хлорирана вода, само че и поради всички химикали в шампоаните и балсамите.
Поява на гъбички
Може би звучи парадоксално, че честото къпане от време на време може да докара и до обостряне на към този момент съществуващи гъбични инфекции или поява на нови. Причината, не е единствено продължителното киснене във водата, само че и неприятното абсорбиране на водата от кожата след баня. Когато водата се задържа постоянно и дълготрайно сред гънките на тялото това може да аргументи точно поява на гъбички.
 Суха кожа на ръцете? Ето най-хубавото решение Суха кожа на ръцете? Ето най-хубавото решение
Заради пандемията от ковид в последните месеци за всички нас се трансформира в табиет честото миене на ръце и потреблението на дезинфек...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР