Редовно правителство каквато и да е цената за партиите. Може

...
Редовно правителство каквато и да е цената за партиите. Може
Коментари Харесай

Борисов иска коалиция, по-добре с "Продължаваме промяната - Демократична България", но не непременно

Редовно държавно управление " каквато и да е цената за партиите ". Може с всеки, тъй като " няма разграничителни линии с никого ", само че по-добре с тези, които споделят задачите за поддръжка на нападната от Русия Украйна и влизане в Шенген и еврозоната. Преговорите ще води Борисов, който удостовери поръчката си, че този път няма да се откаже от депутатското си място. Докато не се избере кабинет, ГЕРБ няма да поддържа план на държавен бюджет, тъй като през разпределението на финансите в страната се дефинират дълготрайните политики на страната.

Така може да бъде систематизирана поръчката на ръководителя Бойко Борисов за постоянен кабинет след петите за две години парламентарни избори. След вота на 2 април ГЕРБ е първа политическа мощ. Три дни след изборите Борисов даде конференция, на която не отговори на всички журналистически въпроси, с обяснението че " всяка дума повече би огорчила още повече ". Така остана премълчано дали Борисов е податлив на съдружно държавно управление съответно с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН ", в случай че " Продължаваме промяната " остане на позицията си, че няма да поддържа кабинет с мандат или присъединяване на ГЕРБ.

Остана неизяснено дали в името на съдействие с новата коалиция Борисов е подготвен на договаряне за тематиката със правосъдната промяна (ролята на основния прокурор) и корупцията. Не се разбра тъкмо и какво съдействие с " Възраждане " си показва Борисов, откакто се изрече ласкаво за проруската групировка. Видео вижте в края на публикацията

Формулата на Борисов

Бойко Борисов се разгласи за съдружно държавно управление. Тоест, такова, в което подкрепящите го партии си поделят министерските места, имат обща стратегия за ръководство. Това е и версията за ръководство, която някогашният министър председател, само че допреди това се обявяваше за експертно държавно управление (без ярки политически представители), с цел да може по-лесно да събере поддръжка.

" Най-стабилно ръководство, което би успокоило и бизнеса и народа, е коалиция сред огромните партии ", сподели Борисов, само че и добави, че партията му ще предложения на диалози всички, само че стана ясно, че избира " Продължаваме промяната - Демократична България " (без да ги спомене поименно, както и ДПС) за съдружен сътрудник. " Нека си слагат изискванията, дано ги обсъдим, в противоположен случай, ние ще създадем държавно управление. Виновникът обаче за неустойчивостта по-късно ще бъдат те. Тънките им сметки няма да останат правилни, тъй като, в случай че има друга работеща коалиция в Народното събрание, тя и по места ще сработи по-късно. Ще изгубят и локалните избори.
Борисов даде знак, че е податлив на взаимни отстъпки, като в това число предложи, тъй като е " практик човек ", президентът Румен Радев да номинира министри в постоянно държавно управление.

Предложенията и заканите към " Продължаваме промяната - Демократична България "

" Всеки, който си прави тънките сметки, че ще остане няколко месеци да хейти тези, които вадят каруцата от калта, в която затънахме, и да ни приписват обединения, обрича общините на крах. Те не могат да си одобряват бюджетите откакто няма централен ", закани се Борисов към " Продължаваме промяната " (без да я посочва поименно). Даде поръчка, че стига да има постоянно държавно управление, е подготвен ГЕРБ " да не издига претендент, да кажат градовете, които желаят ".



Борисов още веднъж уточни " Продължаваме промяната " за провинен за икономическата рецесия, само че заключи, че е " вярно тези, които са счупили страната, да вземат участие в решаването на казуса, вместо да се крият и да споделят, че са им значими локалните избори ".

Вчера (4 април) с сбито изказване на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната " разгласи, че. По първична публична поръчка обединението трябваше да показа обща позиция, само че Петков и Василев избраха самостоятелна демонстрация. Обединението " Демократична България " до момента не е коментирало нито решението на " Продължаваме промяната ", нито предлагането на Борисов.

В известие до медиите от " Продължаваме промяната " се показва, че нейни представители ще могат да водят диалози по политики с всички парламентарно показани партии. Отговорът на Борисов беше: " Всички диалози за политики минават през постоянно държавно управление. За политики ще приказваме единствено с партиите, които решат да вземат участие в постоянно държавно управление ".

Жестове към " Възраждане "

Два пъти в изказването си Борисов направи жест и към проруската групировка " Възраждане ". Първо я похвали за растежа в поддръжката, която получава на избори. После категорично сподели: " Добре пристигнали са, с " Възраждане също ще приказваме доста съществено, тъй като, в случай че гледате резултата им, и голям брой висшисти гласоподават там, никой няма право да ги подценява и омаловажава ".

Досега ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов на думи декларира опълчване с модела на ръководство на ГЕРБ, определял е Борисов като " част от предишното. Единственото, което може да направи, е да спре да занимава обществото със себе си ". След изборите на 2 април " Възраждане " продължава да твърди, че единственото държавно управление, което би подкрепила, е нейно лично.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР