Редовните потребители на Android навярно помнят персонализираните фърмуери Paranoid Android.

...
Редовните потребители на Android навярно помнят персонализираните фърмуери Paranoid Android.
Коментари Харесай

Paranoid Android се завърна

Редовните консуматори на Android вероятно помнят персонализираните фърмуери Paranoid Android. За този план от няколко години няма съвсем никаква информация, само че в този момент се завърна.
Звездата на Paranoid Android изгря по времето на Android 4.3 Jelly Bean. През 2012-2013 години бе мъчно да се откри смарт телефон, за който да не е изработен персонализиран фърмуер.

Оказа се, че Paranoid Android е жив, а неговите разработчици са подготвили няколко нови фърмуера, само че този път основани на операционна система Android 8.1 Oreo. Има потребителски версии единствено за смарт телефоните на Sony. Това са моделите Xperia X, Xperia X Compact, Xperia XZ Premium и Xperia XZ1. Самите фърмуери могат да бъдат изтеглени от хранилището Androidfilehost, а инструкциите за тяхното инсталиране са оповестени в Google+. Избрани са телефоните на Sony, тъй като за тях е по-лесно основаването на потребителски фърмуер.

Създателите на Paranoid Android оповестиха, че напълно скоро ще излязат фърмуери и за още няколко модела смарт телефони. Но в този момент всички интензивно работят върху основаването на Paranoid Android фърмуер, основан на новата операционна система Android 9.0 Pie.

Paranoid Android не е просто занимание за екипа. Това е главният им метод за облага, само че към този момент не се знае по какъв начин ще бъде монетизиран плана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР