Редовните полети по маршрута София-Скопие ще стартират на 27 март.

...
Редовните полети по маршрута София-Скопие ще стартират на 27 март.
Коментари Харесай

Самолетната линия София-Скопие стартира на 27 март

Редовните полети по маршрута София-Скопие ще започват на 27 март. Новината беше обявена в Скопие, където се организира среща сред представители на бизнеса и министри от двете страни. Символично двете делегации излетяха тази заран от Летище София.

Точно 30 минути продължи първият полет сред София и Скопие. С днешното събитие се прави опит за рестартиране на въздушната линия, която е съществувала преди повече от 10 години, само че е била закрита поради липса на доходност. Двете делегации бяха водени от министрите на превоза на България и Северна Македония. В Скопие през днешния ден беше направена поръчка, че въздушната линия ще се осъществя в дълготраен проект и ще усили броя на туристите.

Двамата транспортни министри Николай Събев и Благой Бочварски отпътуваха дружно до Скопие.

На борда на самолета участваха и представители на бизнеса. Точно в 9:30 ч локално време самолетът кацна на интернационалното летище в Скопие.

След среща на двете делегации стана ясно, че постоянните полети започват от 27 март.

Най-важното е това, че това, което дълги години се споделяше, че е невероятно през днешния ден показахме, че е допустимо. Ето през днешния ден показахме, че всичко е допустимо да се реализира и то най-много с откриването на новата авиолиния, съобщи Благой Бочварски, министър на превоза РСМ.

Детайлите към постоянните полети към момента се обясняват. Неофициално, линията ще обслужва пасажерите два пъти седмично, само че ще бъде включена и връзка с Тирана. Цените на полетите би трябвало да станат ясни до 10 дни.

Двете летища са се договорили да понижат таксите с стратегия за стимулиране на нови полети и продължение на линията.

Всичките ни старания са в посока да понижим икономическите тежести и бариери сред двете страни, сподели Николай Събев, министър на превоза. Този инструмент би трябвало да даде опция на един по-голям пакет от бизнес интензивности, добави министърът.

Днешното разкриване на аеролинията сред София и Скопие одобрявам не като политически акт, а като стопански план с висок капацитет, сподели Христо Проданов, министър на туризма.

Данните демонстрират, че в предковидната 2019 година над 500 000 жители на Северна Македония са посетили България. Също толкоз български жители са посетили и Северна Македония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР