Редовни полети от София до Букурещ стартират още това лято.

...
Редовни полети от София до Букурещ стартират още това лято.
Коментари Харесай

GullivAir с полети от София до Букурещ, Тирана, Солун и Скопие

Редовни полети от София до Букурещ започват още това лято. Авиолинията е част от портфолиото „ Балкани “ на компания GullivAir, която в последните две седмици започва свои полети и до Скопие и Тирана. През лятото се чака да започва и линия до Солун. Линията към този момент е записана в лятната стратегия на Летище София.

Втората постоянна самолетна линия от програмата „ Балкани “ София -Тирана започва на 2 април.

“Този полет е част от тактиката на компанията за нейното развиване. Още в първия ден, в който започнаха да се подвигат Коронавирус рестрикциите, започнахме да възвръщаме трафика на обособените страни, в които оперираме. Ще създадем всичко допустимо този артикул да бъде наличен за всички наши клиенти и ще се опитаме да създадем трафик сред Българи и Албания, какъвто за последните 10-15 години не е имало. Опитваме се да създадем нещо доста значимо – да дадем съгласуваност сред балканските страни. Късите полети е ниша, която никой в последните 20 години не е разработвал”, съобщи след полета капитан Янко Иванов от GullivAir.

Проучванията на компанията демонстрират, че има голям интерес от страна на албанците към зимните ни курорти и СПА дестинациите у нас и по тази причина линията ще бъде целогодишна. Към момента до Тирана от София може да се стигне единствено с автобусен превоз, който пътува два пъти в седмицата или с кола. Времетраенето на това пътешестване обаче е над 8 часа, без в същото време да се включва престоя на границите.

„ Сами видяхте - летим 1 час, вместо деветте часа, които са сред България и Албания. Има сериозен интерес към линията София - Тирана, има доста хора, които живеят и работят в двете страни и се постанова постоянно да пътуват освен по фамилни аргументи, само че и по бизнес. В момента компанията им чартърни полети до Тирана, които ще бъдат преобразувани в постоянната линия. Досега ни спираха Коронавирус рестрикциите “, добави капитан Иванов.

От май линията София - Тирана ще бъде три пъти седмично.

София – Тирана за час и половина

От събота една от най-атрактивните и бързо разрастващи се туристически дестинации в Европа – Албанската ривиера, към този момент е на единствено час и половина полет от София. Това стана допустимо със стартиралата на 2 април постоянна директна линия на самолетната компания GullivAir от София до столицата на Албания – Тирана. Първият полет по трасето беше на цялостен потенциал и продължи тъкмо час и половина. Той беше посрещнат с воден салют от управлението на летището на Тирана „ Майка Тереза “.

На церемонията по посрещането участваха изпълнителният шеф на GullivAir капитан Янко Иванов, посланикът на България в Албания Момчил Райчевски и шефовете на Летище София и летище „ Майка Тереза “.

Полетите сред София и Тирана ще са два пъти седмично и ще се извършват в двете посоки в събота и в сряда. Това дава допустимо най-бързата алтернатива както за бизнеспътувания до Албания, по този начин и за лятна отмора на плажовете ѝ на Адриатическо море.

В събота полетът от София излетява от Терминал 2 в 14:30 часа и каца на летище „ Майка Тереза “ в 15 часа локално време (16 часа българско). Отлита назад към България в 17:39 часа локално време от Албания и идва у нас в 20 часа българско време. В сряда излитането от София е в 14:15 часа, а кацането в Тирана в 14:45 часа локално време. Обратният полет е в 15:30 часа локално време и идва на Терминал 2 на Летище София в 18 часа.

Редовната самолетна линия София до Тирана е резултат на взаимните старания на българската самолетна компания, летищата в двете столици и комерсиалната работа (СТИВ) към посолството на България в Албания.

Линия София - Скопие

Това е втората постоянна линия до балканска дестинация стартирана от българската самолетна компания в границите на единствено седмица. На 26 март бе изпълнен и първият постоянен полет на GullivAir от София до Скопие. Линията обезпечава напредване за единствено 40 минути сред столиците на България и Северна Македония всяка събота и понеделник. Разписанието на полетите до Скопие и Тирана дава комфортна опция за искащите да пътуват до столиците на Северна Македония и Албания и от Бургас.

Самолетите и екипите на самолетната компания възобновяват от 10 април полетите от Бургас до София. Те ще са три пъти седмично – в сряда, в петък и в събота. Така, със стартирането на постоянните линии до двете балкански страни, към този момент има опция за пътувания по трасетата Бургас-Скопие и Бургас-Тирана с връзка през Терминал 2 на Летище София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР