Редовната руска армия се е оттеглила северно от Бахмут, а

...
Редовната руска армия се е оттеглила северно от Бахмут, а
Коментари Харесай

Евгений Пригожин: Руската армия се оттегли на 570 метра северно от Бахмут

Редовната съветска войска се е отдръпнала северно от Бахмут, а това основава проблеми за частната войска " Вагнер " на Евгений Пригожин. Това заяви персонално предприемачът, именуван още Готвача на Путин в аудио послание, записано в канала му в Телеграм и адресирано персонално до началника на Генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов и до министъра на защитата Сергей Шойгу.

 

Еднопосочното аудио послание е следващият епизод от комплицираните връзки, които Пригожин има с управлението на армията в Руската федерация.

" За страдание подразделенията на Министерството на защитата на Руската федерация се отдръпнаха до 570 метра на Север от Бахмут, оголвайки нашите флангове. Аз се обръщам към висшето управление на МО персонално, тъй като не четат писмата ми. Имам молба към вас, Валерий Василевич (Герасимов, б. р.), Сергей Кожугетович (Шойгу, б. р.), не отстъпвайте, апелирам, фланговете, не предавайте обитаемоте места Сакко и Ванцетти. Още няколко дни се напънете, колкото можете, направете всичко по силите си, с цел да не се разпилеят фланговете ", декларира притежателят на ЧВК " Вагнер ".

 

Евгений Пригожин разяснява и известията в съветски медии за това, че министърът на защитата Сергей Шойгу е тръгнал, сякаш, на посещаване в Мариупол. " Кажете, апелирам, знаете ли за такова пътешестване и възнамерява ли Шойгу да посети Бахмут ", разгласява компанията на Готвача въпрос от редакцията на Glavny.tv и отговора на самия Пригожин, отново с аудио:

 

" Не, не разполагам с такава информация. Никого от Министерството на защитата в Бахмут не сме виждали и кардинално Бахмут не влиза в туристическите направления ", гаври се още веднъж с Шойгу шефът на " Вагнер ".

 

Инфо: Оффнюз

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР