Редно е каквито и решения да се взимат по отношение

...
Редно е каквито и решения да се взимат по отношение
Коментари Харесай

Каракачанов: Заплахата за българската национална сигурност са българските политици

" Редно е каквито и решения да се взимат във връзка с въоръжението, което се дава в Украйна, те да се афишират обществено. Желанието да се крие информация е подбудено от обстоятелството, че част от въоръжението е належащо на българската войска ", съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов.

По думите му опасността за нашата сигурност не е в това, че България ще даде 100 БТР-а или че изнася оръжия за Украйна.

" Заплахата за българската национална сигурност, опасността за българската войска са българските политици и то освен от последното държавно управление. 30 години българските политици унищожаваха нашата военна техника - рязаха, продаваха без пари, в това число и под външен напън на страни, които по-късно станаха наши съдружници, а в този момент желаят помощ. Сега едни политици, които се опасяват да не попаднат в някакви описи на " едно посолство " от " едни записи ", са подготвени да разоръжат българската войска дефинитивно единствено, с цел да спасят кожата си ", добави той.

Според него няма оръжие с отпаднала нужда.

" Има запас, който се съхранява и се употребява. Боеприпасите, които на диалект им свършва срокът на валидност, може да ги продадеш и с парите, които получиш, си запълваш запаса. Танковете Т-72, които бяха осъвременени по мое време, са по-модерни от съветските Т-72. Ако някой изяснява, че тези танкове са остарели и ще ги дадем, този човек е нарушител ", приключи Каракачанов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР