Редколегията на програма Хоризонт поиска оставката на генералния директор на

...
Редколегията на програма Хоризонт поиска оставката на генералния директор на
Коментари Харесай

Журналисти от БНР искат оставката на шефа си, СЕМ отлага решението

Редколегията на стратегия " Хоризонт " изиска оставката на генералния шеф на БНР Светослав Костов и на екипа му. Причините – оказаният напън в публичната медия за свалянето на дългогодишната водеща Силвия Великова от ефир, невижданото замлъкване на стратегия " Хоризонт " и последвалото напрежение в радиото, поради което работата върви мъчно.

Това стана на среща сред публицисти от радиото и Съвета за електронни медии (СЕМ). Журналистите от програмата показаха пред регулатора и документи, които демонстрират разминавания в тезата на Костов за станалото. От съвета обаче ще разгласят идната седмица дали ще прекратят контракта на генералния шеф.

На базата на казаното от редколегията, Съвет за електронни медии разгласи, че ще изпрати до прокуратурата сигнал за оказван напън, цензура и физически закани над чиновници в радиото.

Има ли съображение Съвет за електронни медии да в профил Костов

Вместо да вземе решение за ориста на Костов, Съвет за електронни медии разгласи, че ще наложи санкция на БНР поради петчасовото замлъкване на стратегия " Хоризонт " от предишния петък. Все още не е ясно какъв тъкмо ще е размерът на глобата, която е за нарушаване на два члена от медийния закон. Едната санкция е за нарушение на самостоятелната лицензия и може да е от 1000 до 7000 лв., а другата е за нарушение на обезпеченото право на информация на жителите и може да е от 3000 до 20 000 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР