Редколегията на "Нюзуик" се извини за публикацията на коментар, която

...
Редколегията на "Нюзуик" се извини за публикацията на коментар, която
Коментари Харесай

Нюзуик се извини за публикация, която оспорва гражданството на Камала Харис

Редколегията на "Нюзуик " се извини за обявата на коментар, която оспорва поданството на Камала Харис и правото ѝ да бъде подгласник на Джо Байдън, бъдещия кандидат- президент на демократите, съобщи АП.

В оповестената през вчерашния ден публицистична записка се споделя, че въпросната публикация е била "използвана от някои като средство за прославяне на расизма и ксенофобията ". "Извиняваме се ", декларира редакцията на списанието, която допреди това бранеше обявата, съобщи Българска телеграфна агенция.

В публикацията на консервативния правист Джон Ийстман се отстоява тезата, че конституцията на Съединени американски щати не дава поданство по рождение и оспорваше легитимността на поданството на Харис заради имиграционния статут на нейните родители - майка от Индия и татко от Ямайка.

Доскоро редколегията на "Нюзуик " обясняваше, че Ийстман продължава една отдавнашна полемика върху 14-ата корекция в конституцията и не се е опитвал "да разпалва расистка тайна доктрина по отношение на кандидатурата на Харис ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР