Реджеп Ердоган постигна мечтата на живота си, като вече има

...
Реджеп Ердоган постигна мечтата на живота си, като вече има
Коментари Харесай

Ердоган е по-могъщ от Ататюрк

Реджеп Ердоган реализира фантазията на живота си, като към този момент има по-голяма политическа мощ от тази на Кемал Ататюрк, това написа в собствен коментар немското издание „ Шпигел “.

През предишния месец Ердоган завоюва президентските избори в Турция, като следва да направи преход към президентска република с изключителни пълномощия за президента. От медията обаче означават, че в този момент мандата му ще е много по-труден, от колкото беше преди няколко години.

Една от аргументите е упадъка на личната му партия, която не успа да получи болшинство и се принуди да търси съюз с ултранационалисти. Не е изключено те да получат и вицепремиерския пост.

В момента турското общество е разграничено на две елементи, като едни са твърдо зад Ердоган, а други виждат в него диктатор. В същото време турската инфлация не е падала под 11%, а турската лира се обезценява. Дълговете на турските компании доближиха Щатски долар 222 милиарда, а всеки четвърти жител до 23 години е незает.

Вероятно Ердоган ще продължи да упорства за наливане на пари в строителството, а това може до края на годината да докара страната му до дългова рецесия. Той е съперник на повишение на лихвите, а политиката му го настройва против Запада и Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР