Редица взривове са избухнали на няколко места в анексирания от

...
Редица взривове са избухнали на няколко места в анексирания от
Коментари Харесай

`Експлозии в Крим след предполагаеми украински атаки с дронове

Редица гърмежи са избухнали на няколко места в анексирания от Русия полуостров Крим рано тази заран, оповестяват съветски и украински медии. Според съветските обществени мрежи системите за противовъздушна защита са се задействали и отблъскват офанзиви.

Украйна е изпратила серия от дронове в Кримския полуостров, като съветската противовъздушна защита е свалила най-малко един над пристанището на Севастопол. Това заяви канал в Телеграм, обвързван с съветските правоприлагащи органи. По предварителна информация няма потърпевши.

Според украински канали за наблюдаване в Телеграм детонации са станали в Севастопол и Саки, където Русия има военновъздушна база, както и на няколко други места на Кримския полуостров, който Русия анексира през 2014 година

Снощи в по-голямата част на Източна Украйна беше оповестена въздушна паника. Предупреждението беше ориентирано към районите на изток от Виница до област Херсон и Крим.

Междувременно Международната организация за атомна сила изрече безпокойствие от напрегнатата обстановка към украинската атомна електроцентрала в Запорожие, която се намира наоколо до фронтовата линия на войната. Ситуацията става все по-непредсказуема и евентуално рискова в окупираната от Русия атомна електроцентрала, съобщи нощес ръководителят на организацията Рафаел Гроси.

Промосковската администрация в Запорожка област разгласи евакуация в петък, в това число и в град Енергодар, където живеят по-голямата част от чиновниците на атомната централа. Гроси споделя, че чиновниците ще останат на площадката, само че все пак обстановката става „ все по-напрегната, стресираща и предизвикателна “ за тях и техните фамилии. Според организацията за нуклеарен контрол на Организация на обединените нации непрекъснатият стрес може да докара до неточности и повреди в атомната електроцентрала. Гроси още веднъж прикани за подписване на съглашение сред Украйна и Русия, което да защищити от злополука най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

Същевременно „ Вашингтон пост “ цитира министъра на защитата Олексий Резников, съгласно който упованията за контраофанзивата са надценени от света и сходни упования могат да доведат до „ прочувствено отчаяние “.

Изданието разгласява и декларираното от президента Володимир Зеленски, който показва, че Украйна ще е подготвена да стартира атака, незабавно щом получи оръжията, контрактувани с сътрудниците ѝ.

Въздушна паника бе оповестена и тази заран в по-голямата част на страната, а управляващите оповестиха за засечен разследващ дрон във въздушното пространство на Киев, който е погубен.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР